Een natuurgeneeskundige behandeling kan op zichzelf staand zijn maar het kan ook in samenwerking met de dierenarts wanneer je daar al in behandeling bent. De natuurgeneeskunde kan hierin goed ondersteunen wanneer er bijvoorbeeld medicatie gebruikt wordt. Dit kan een aanslag zijn op de lever en de nieren en deze kunnen we samen ondersteunen. Ook wanneer het behandeltraject bij de dierenarts klaar is kunnen we later alsnog op zoek gaan naar de oorzaak als preventie.
Je kunt een natuurgeneeskundige behandeling inzetten bij een breed scala aan problemen en klachten maar het kan ook preventief gebruikt worden. Wij noemen dat een APK. Dan ga ik het hele dier na en doen we een complete check up om te kijken of het dier ergens ondersteuning bij kan gebruiken om te voorkomen dat later klachten zich gaan ontwikkelen.
Maar wat houdt een natuurgeneeskundig consult nou in? Ik kom naar jou en je dier toe zodat het dier in zijn veilige en bekende omgeving kan blijven. Hierdoor zal het beeld duidelijker zijn omdat er geen extra stress bij komt kijken van een nieuwe vreemde locatie en andere geuren. Het eerste consult duurt ongeveer een uur en bestaat uit een anamnese (een vraaggesprek), een lichamelijk onderzoek, een energetisch onderzoek en een olietest welke ingezet wordt als diagnostisch hulpmiddel. Na deze anamnese zorg ik ook voor een conclusie, een advies en een behandelplan. Later ontvang je hier een overzichtelijk verslag van. Na een aantal weken zal er altijd nog even contact zijn over het verloop van de behandeling.